Arkkitehtonisesti integroidut aurinkolämpökeräimet
Aurubis Finland Oy

Petri Konttinen, teknologia-asiantuntija, Aurubis Finland Oy
Jarmo Kotiniemi, systeemisuunnittelu ja -toteutus, Aurinkotori Oy
Timo Jodat, systeemisuunnittelu ja -toteutus, Jodat Ympäristöenergia Oy

Porin uimahalliin on ensimmäisenä maailmassa suunniteltu ja toteutettu esipatinoituun kuparijulkisivuun arkkitehtonisesti täysintegroidut aurinkolämpökeräimet.

Nämä aurinkolämpökeräimet ovat ulospäin täysin näkymättömiä ja sulautuvat muuhun kuparijulkisivuun. Keräimet perustuvat olemassa olevaan Aurubiksen Nordic-arkkitehtuurituoteperheeseen, johon on räätälöity aurinkolämpösovellus. Ideana on antaa arkkitehdille ja rakennuttajalle vapaat kädet aurinkolämmön hyödyntämiseen osaksi valittua kuparijulkisivua. Tuote ei ole sidottu vain Porin uimahallissa esitettyyn muotoon, vaan sitä voidaan käyttää hyvinkin erityyppisissä kuparijulkisivuissa.

Tuomaristo kiittää:

Energiaratkaisu, joka kannustaa aurinkoenergian hyödyntämiseen julkisessa rakentamisessa ja havainnollistaa uusiutuvaa energiaa myös kuluttajille.

Innovaatio, joka avaa uudenlaisia käyttömahdollisuuksia aurinkoenergialle myös silloin, kun keräimet halutaan integroida julkisivuun ilman arkkitehtonisia kompromisseja. Loistava esimerkki ohutlevyn käyttömahdollisuuksista.

palaa edelliselle sivulle