Kolme sarjaa, rahapalkinnot ja paljon näkyvyyttä

Kilpailu on jaettu kolmeen tasavertaiseen sarjaan: teollisuus, muotoilu ja oppilaitokset. Rahapalkinnot jaetaan siten, että koko kilpailun voittajatyö - Vuoden ohutlevytuote - ja oman sarjansa voittaja saa suurimman rahapalkinnon ja muiden sarjojen voittajat toiset hiukan pienemmät rahapalkinnot. Lisäksi tuomaristo voi palkita jokaisesta sarjasta töitä kunniamaininnoilla.

Rahapalkintojen yhteenlaskettu arvo on tuhansia euroja. Lisäksi tarjolla on paljon näkyvyyttä messuilla ja lehdissä sekä alan toimijoiden keskuudessa.

Jokaisen kilpailun jälkeen kaikki tärkeimmät tekniikan alan lehdet ovat noteeranneet kilpailussa palkittuja töitä ja yrityksiä. Kaikki voittajat sekä kunniamainittavat esitellään näyttävästi suurella Plootu Fennica -messuosastolla Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa Konepaja-messuilla.

Teollisuussarja

Teollisuussarja on tarkoitettu teollisuusyrityksille ja teollisuuden parissa toimiville henkilöille. Teollisuussarjaan osallistuvan työn arvostelussa kiinnitetään huomiota tuotteen innovatiivisuuteen, rakenteeseen ja valmistustekniikkaan. Aikaisempina vuosina kilpaluissa menestyneissä tuotteissa on yhdistetty oivallisesti eri materiaaleja ja tuotantotekniikoita saavuttaen huomattavia etuja ja säästöjä. Aiempia palkittuja löytyy mm. kotien allaskalusteina sekä auto-, paperi- ja elektroniikkateollisuudesta.

Muotoilusarja

Muotoilusarja on tarkoitettu muotoilijoille ja töille, joissa muotoilulla on suuri merkitys. Muotoilusarjaan osallistuvan kilpailutyön arvostelussa painotetaan eniten muotoilua, käytettävyyttä, tuotteen suunnittelun lähtökohtia ja valmista yhtenäistä kokonaisuutta, joka on järkevästi tai luovasti valmistettavissa. Palkittuja vuosien varrelta ovat esimerkiksi lukuisat kalusteet, kassakaappi ja tietotekniset laitteet.

Oppilaitossarja

Oppilaitossarja on avoin kaikille opiskelijoille ja oppilaitoksille. Osallistua voivat joukkueet ja/tai yksittäiset opiskelijat niin korkeakouluista, yliopistoista, ammattikorkeakouluista kuin ammatillisista oppilaitoksistakin. Työn arvioinnissa kiinnitetään huomioita ohutlevytuotteen tarpeellisuuteen, kekseliäisyyteen, rakenteeseen ja valmistustekniikkaan ulkoasua unohtamatta. Rahapalkinnon lisäksi voittajalle tai voittajajoukkueelle on tarjolla työharjoittelupaikat ohutlevyteollisuuden parissa. Aikaisemmin on palkittu esimerkiksi tarve-esineitä, kuten puunkantoteline ja ottimia sekä valaisimia.