Rako-valaisin
Olli-Pekka Saarenkylä, LAMK Muotoiluinstituutti

Olli-Pekka Saarenkylä – LAMK Muotoiluinstituutti, Suunnittelija
Isko Lappalainen – LAMK Muotoiluinstituutti, Ohjaava opettaja
Ilkka Salonen – LAMK Muotoiluinstituutti, Ohjaava opettaja
Toivo Vilmi – Valopaa OY, Led-moduuli ja virtalähde, sponsori

Rako on LED-teknologiaa hyväksikäyttävä kattovalaisin sisätiloihin. Suunnittelutyön perustana ovat ekologisuus, käytettävyys, yksinkertaisuus ja pitkäikäisyys. Valaisin on suunniteltu niin yksityisiin kuin julkisiinkin tiloihin, ja sen tarkoitus on tuoda laadukas ja kestävä LED-teknologia arkipäiväiseen käyttöön. Valonlähteenä on käytetty Valopää OY:n valmistamaa VPM2 LED-moduulia.Värivaihtoehtoja on kolme; valkoinen, punainen ja musta.

Valaisimen merkittävin funktio on valon suunnan muokattavuus. Varjostinta kääntämällä valo saadaan kohdistettua joko lattiaan, kattoon tai muuhun kohteeseen. Virtajohto on pitkä, jotta valaisin saadaan helposti säädettyä oikealle korkeudelle. Ylimääräinen johto on mahdollista kääriä kattorasian sisäpuolelle.

Tuomaristo kiittää:

Miellyttävän näköinen valaisin täynnä modernia tekniikkaa. Käännettävä varjostin luo yhdestä valaisimesta useita variaatioita olematta silti kikkaileva. Rako on nerokkaasti valotilaa luova valaisin, jonka varjostimen urasta tuleva valoviiva toimii sisustuksessa graafisesti.

Useiden valaisinten ryhmänä tällä valaisimella voi käyttää valojen ja varjojen keskinäistä leikkiä uudella tavalla sisustuselementtinä.

Palaa edelliselle sivulle